هنوز اینجوری ژست میگیری؟ خب اشتباه ژست میگیری!

 

 

شما هم از آن دسته ای هستید که بعد از گرفتن عکس، بلافاصله دکمه دیلیت را می‌زنید چون خوب نشده؟ شاید با خودتان می‌گویید من خوش عکس نیستم! با خود فکر می‌کنید هیچ‌وقت نتوانید مثل مدل‌ها عکس‌های خوب بگیرید و این آرزو را باید … نه! بزرگترین مشکل اینجاست که بلد نیستید ژست خوب بگیرید.

 

در این مقاله از سایت میس جادوگر، نکاتی را به شما آموزش می‌دهیم که به کمک آن ها می‌توانید در موقعیت‌های مختلف، مثل مدل‌های حرفه‌ای ژست بگیرید و عکس‌هایتان را جذاب‌تر کنید. برای ژست گرفتن حرفه‌ای حاضرید؟ با ما همراه باشید.

عکس گرفتن، تنها ایستادن جلوی دوربین و لبخند زدن نیست! اگر می‌خواهید ژست عکس حرفه‌ای داشته باشید، بهتر است پیش از فشردن دکمه شاتر، ابتدا به نکات زیر عمل کنید:

  • جلوی آینه تمرین کنید

پیش از ژست گرفتن، یک آینه یا دوربین سلفی گوشی خود خلوت کنید. به فرم صورت و بدن خود دقت کنید. فرض را بر این بگذارید که تصویر درون آینه قرار است عکس شما باشد و انواع ژست‌ها را تست کنید.

 

  • چند نفس عمیق بکشید و بدن خود را ریلکس کنید

این تمرین ساده می‌تواند در طبیعی و زیبا بودن عکس‌ها، بسیار کارآمد باشد. چشمان خود را ببندید و نفس‌های عمیق بکشد. عضلات صورت خود را ریلکس کنید و در صورت نیاز نواحی منقبض شده را کمی ماساژ دهید. انواع تمرین‌های یوگا و مدیتیشن می‌توانند در این مرحله به شما کمک دهند. سعی کنید شب پیش از عکاسی، به مقدار کافی بخوابید تا هم پوست شفاف‌تری داشته باشید هم بتوانید انرژی خود را حفظ کنید.

 

  • عضلات شکمی خود را منقبض کنید

سفت گرفتن این عضلات، باعث می‌شود تا حالت بدن شما اصلاح شده و افتاده به نظر نرسند. توصیه می‌کنیم این تمرین را همراه با نفس عمیق و به‌صورت منظم در طول روز تکرار کنید.

  • بهترین رخ خود را پیدا کنید

شاید شما هم دیده باشید برخی از افراد اصرار دارند که در یک زاویه مشخصی قرار بگیرند تا رخ بهتری از آنها در عکس ثبت شود. این مسئله در عکاسی یک واقعیت است؛ صورت و بدن ما در یک طرف خاص زیبایی بیشتری دارد. سعی کنید آن سمت را پیدا کنید و در ژست عکس خود از آن سمت استفاده کنید.

  • با صحنه آشنا شوید

در نظر داشته باشید که عکس شما قرار است در صحنه پس‌زمینه‌تان ثبت شود. پس سعی کنید چند دقیقه قبل از شروع، در محیط گشتی بزنید و با آن آشنا شوید تا بهترین مکان ایستادن یا ژست گرفتن خود را پیدا کنید و احساس بدی نداشته باشید.

در ضمن اگر ژست گرفتن در برابر دیگران شما را معذب می‌کند، از آنها بخواهید برای دقایقی دور شوند تا آرامش کافی را داشته باشید.

  • نور را تنظیم کنید

یکی از مهم‌ترین عوامل مؤثر در کیفیت عکس، نور ورودی است. می‌توانید به سراغ نور طبیعی خورشید بروید یا از انواع رینگ لایت ها برای عکاسی استفاده کنید. در هر دو صورت دقت کنید که منبع نوری از بالا یا پایین نتابد، این دو حالت سایه‌های مزاحم ایجاد می‌کنند.

  • نه به سانسور!

در نظر داشته باشید: عکس خوب عکسی است که طبیعی باشد. پس فکر ژست‌های غیرطبیعی را از سرخود بیرون کنید. بر روی نقاط قوت صورت یا بدن خود متمرکز شده و سعی کنید از آنها به نحو کامل استفاده کنید، به‌طوری‌که نقاط ضعف پوشش داده شوند.

  • ژست خود را آگاهانه انتخاب کنید

برای ژست گرفتن طبیعی و درست برای عکاسی، باید به‌تمامی عضلات بدن آگاه باشیم و آن‌ها را در حالتی درست قرار دهیم. در ادامه به تفکیک نوع عکس، نکات مربوط به ژست هرکدام را برایتان توضیح خواهیم داد.

  • نکات ژست عکس پرتره

پرتره‌ها نوعی پرطرف‌داری از عکس‌ها هستند که می‌توانند به‌عنوان عکس‌های رسمی یا مناسب برای پروفایل‌های سوشال‌مدیا استفاده شوند. برای ژست گرفتن برای پرتره نکات زیر را در نظر داشته باشید:

  • لبخند بزنید

زمانی که در عکس‌های پرتره‌‌، لبخند می‌زنیم، حسی از صمیمیت و راحتی را به مخاطب القا می‌کنیم. البته در نظر داشته باشید لبخندتان مصنوعی یا بسیار دندان‌نما نباشد.

  • چشم‌ها را باز کنید

بسته و خمار بودن چشم‌ها می‌تواند در حالت‌های خاصی جذاب باشد. اما در عکس‌های پرتره صمیمی، چشم‌های خود را باز کنید، تا برق آنها در عکس مشخص باشد. اگر می‌خواهید به جایی خارج از کادر نگاه کنید، دقت کنید که سفیدی آنها بیش از اندازه نباشد.

نکته: زمانی که بسیار کم، در حد دو تا سه میلی‌متر ابرو‌ها را بالا ببرید، چشم‌ها حالت بهتری می‌گیرند.

برای ازبین‌بردن غبغب و چین‌های زیر چانه دو مورد زیر می‌توانند به شما کمک کند:

۱- زبان را به سقف دهان بچسبانید.

۲- صورت را کمی جلو‌تر بیاورید.

این دو حالت فرم صورت را بهتر به نمایش می‌گذارند و گردن را زیبا‌تر نشان می‌دهد.

  • نحوه قرارگیری بینی در عکس‌های پرتره

بینی عضو مرکزی صورت است و در عکس‌های پرتره که توجهشان بر روی صورت است، بسیار مهم است. سعی کنید در حالتی قرار نگیرید که این عضو صورت بزرگ‌تر به نظر برسد. برای مثال در عکس‌های سه رخ، زمانی که بینی خط کناری صورت را قطع کند و از آن بیرون بزند، بزرگ‌تر به نظر می‌رسد.

  • بالاتنه را بچرخانید

یکی از ترفند‌هایی که باعث می‌شود عکس‌های پرتره شما جذاب‌تر به نظر برسند، این است که بالاتنه را کمی بچرخانید. زمانی که عرض شانه به طور مستقیم روبه‌روی دوربین قرار بگیرد، بالاتنه را پهن‌تر نشان می‌دهد.

  • شانه‌ها را صاف بگیرید

جلو بودن سر شانه‌ها، یکی از مشکلاتی است که بیشتر افراد در ایستادن‌ها و نشستن‌های معمولی‌شان هم به آن دچار هستند. فروافتادگی شانه‌ها حس و ترکیب بدی را در عکس پرتره شما ایجاد می‌کند.

  • ژست عکس نشسته

برخی مواقع ژست ما در حالتی است که بر روی زمین یا صندلی نشسته‌ایم. در این حالت علاوه بر نکاتی که در بخش عکاسی پرتره به آنها اشاره شد، بهتر است موارد زیر را هم در نظر داشته باشید.

  • صاف بنشینید

در این مورد، بهتر است صدای مادرتان را به یاد آورید که می‌گوید: قوز نکن! اگر دوست دارید به صندلی تکیه دهید، کمی فاصله ایجاد کنید و به آن نچسبید.

  • رو به دوربین ننشینید

حالت مستقیم رو به دوربین، می‌تواند ایجاد یک‌نواختی کند. همین که کمی بالا‌‌تنه‌تان را بچرخانید عالی است. این نکته در مورد اعضای دیگر بدن هم صدق می‌کند؛ لازم نیست آنها را صاف و خشک قرار دهید.

  • نحو قرار‌گیری پاها در عکس‌های نشسته

سعی کنید پاهای خود را با کمی زاویه قرار دهید، یکی یا هر دوی آنها را جلو بیاورید و خم کنید. به‌طورکلی در هنگام ژست گرفتن برای عکاسی، سعی کنید فضای پر و خالی ایجاد کرده و هیچ عضوی را به طور اغراق‌آمیز به بدن نچسبانید.

  • از دست‌های خود استفاده کنید.

می‌توانید دست‌های خود را روی پاها بگذارید؛ اما بهتر است به‌صورت زاویه‌دار باشند. اگر می‌خواهید آنها را نزدیک صورت خود قرار دهید، بهتر است به‌صورت مشت شده نباشند و حالت نوازشی نرمی داشته باشند.

  • ژست دست‌به‌سینه

یکی از ژست‌هایی که می‌تواند در حالت نشسته یا ایستاده کاربرد‌های فراوان دارد، قراردادن دست‌ها به‌صورت موازی با هم است. این حالت، ژست شما را کمی رسمی‌تر می‌کند اما می‌توانید با لبخندی درست، حالت عکس خود را کمی دوستانه‌تر کنید.

  • ژست عکس ایستاده

زمانی که تصمیم می‌گیریم در عکس خود به‌صورت ایستاده ظاهر شویم، ابتدا باید به محل قرارگیری‌مان در کادر دقت کنیم. نور و ترکیب پس‌زمینه، در این نوع عکس‌ها بیشتر به چشم می‌آیند و ازاین‌رو باید به وضعیت هماهنگی در آنها برسیم.

عکاسان حرفه‌ای به این موارد دقت می‌کنند اما اگر خودتان وظیفه عکاسی را به عهده دارید، همین که بتوانید قوانین عکاسی را به‌صورت اولیه رعایت کنید، نتیجه‌ای مطلوب در دست خواهید داشت.

در ادامه نکاتی را درباره نحوه ایستادن و ژست‌های این موقعیت به شما می‌گوییم.

  • نحوه ایستادن در ژست عکاسی

سعی کنید قوی و با اعتمادبه‌نفس بایستید. خمودگی و افتادگی‌ها را در نحوه ایستادن خود اصلاح کنید تا عکس شما حالت بهتری داشته باشد.

بهتر است از ایجاد تقارن پرهیز کنید. یکی از پاهای خود را جلو‌تر بیاورید یا وزن خود را روی یکی از پاهایتان بیندازید. این حالت از یکنواختی عکس جلوگیری کرده و باعث می‌شود بدنتان کشیده‌تر به نظر برسد.

  • خطوط صاف و منحنی بدن خود را ترکیب کنید

خلاق باشید و سعی کنید ژست‌هایی ایجاد کنید که در آن بدن یک‌نواخت نیست. برای مثال دست‌های خود را مقداری از بدن فاصله دهید یا آنها را در جیب‌هایتان بگذارید. همچنین متمایل کردن کم باسن به سمت عقب، باعث خوش‌فرم‌تر شدن پاها می‌شود.

  • دست‌خالی نباشید

اگر نمی‌دانید با دست‌های خود در عکس‌ها چه کنید، وسیله‌ای در دست بگیرید. این وسیله می‌تواند کیفی کوچک یا روزنامه باشد. همین کار می‌تواند به ترکیب نهایی عکس، جلوه‌ای طبیعی‌تر بدهد.

  • هماهنگ با لباس خود ژست بگیرید.

این کار باعث می‌شود تا هارمونی نهایی عکس بالاتر برود. برای مثال اگر لباس گشادی دارید، می‌توانید در ژست خود، دست‌ها را کمی عقب‌تر ببرید. این کار باعث می‌شود خطوط بدن شما نمایان‌تر شود.

  • کت واک+ شات‌های متوالی

یکی از توصیه‌ها به‌طورکلی این است که دوربین یا موبایل خود را در حالت شات متوالی (continue shot) قرار دهید تا بهترین نمونه از ژست شما ثبت شود. در این حالت برای مثال می‌توانید قدم بزنید یا به حالت کت واک راه بروید. (کت واک حالتی از راه‌رفتن در صنعت مد است که قدم‌ها پشت‌سرهم و در یک خط صاف برداشته می‌شوند.)

چند نکته تکمیلی در خصوص اینکه چگونه ژست بگیریم؟

  • بهتر است دوربین را به‌صورت مستقیم قرار دهید. اگر زاویه خاصی مد نظرتان است ابتدا چند بار آن را تست کنید تا به موقعیت مدنظر خود برسید.
  • زیاد مهم نیست که دوربینتان چه کیفیتی دارد یا چه لباس‌هایی دارید، سعی کنید خلاق باشید و کاستی‌های احتمالی شرایط را با ژست‌های تازه پر کنید.
  • این روز‌ها و در شبکه‌های اجتماعی در هر ساعت هزاران عکس منتشر می‌شود. سعی کنید با دیدن نمونه‌های متنوع، ژست‌های خلاقانه را بیابید.
  • اگر عکاس هستید، قبل از شروع کار با سوژه خود درباره ژست‌های مدنظرتان صحبت کنید و سعی کنید او را از لحاظ ذهنی و بدنی به آمادگی لازم برسانید.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.